CBlogo2

Over ons

We zijn iets moois begonnen en hopen dat het groeit naar iets groots!

Wij hebben samen 1 passie en dat zijn oude auto’s en motoren en deze passie delen wij met tienduizenden anderen in Nederland. Waar de een zijn heil vindt in het collecteren van oldtimers, vind de ander in het restaureren zijn deugd. En waar de ander er graag in mag rijden, gaat de ander er juist naar op zoek. Jaarlijks zijn er in Nederland duizenden bijeenkomsten van forums, verenigingen, clubs of gewoon vrienden. Zijn ze gepassioneerd in alleen maar 1 bepaald merk zijn de anderen weer gepassioneerd op Amerikaanse modellen. En zo gaat de passie maar door……………

En wat is onze passie dan?

Onze passie zit in het restaureren van oldtimers, hoe ouder hoe mooier! Waar de meeste mensen zich verheugen aan de nieuwste snufjes in de nieuwste mobielen, genieten wij van de simpelheid hoe een motor werkt of hoe technieken die in de huidige tijd nog wordt verwerkt destijds al werd toegepast. Wij duiken graag in de historie van de auto, wat waren zijn verkoopcijfers, hoe werd hij onthaald en wat was zijn inbreng in de autowereld!

En wat is onze uitdaging?

De uitdaging ligt eigenlijk over de hele vloer gespreid. Een motor die 8 jaar stil heeft gestaan, een plamuurscheur die terug is gekomen, kleurverschil, bekleding die gescheurd of smerig is, lichten die niet willen branden, een motor die niet wil starten, een leiding die blijft lekken. Ik kan uren doorgaan maar de uitdaging ligt uiteindelijk daar, even voor de oplossing en voldoening!

En wat is onze doel?

Momenteel zijn wij geen bedrijf of doen wij iets commercieel. Wij doen dit uitsluitend hobby-matig. Maar dat is ons doel niet. Wij willen langzaam groeien naar iets groots, een eigen bedrijf met een grote en goede reputatie. Die reputatie groeit al om dat vele mensen ons al hebben gevonden voor kleine reparaties of adviezen.

We hebben wel al flink geïnvesteerd in onze toekomst en maakt het uitoefenen van onze hobby veel makkelijker maar om daadwerkelijk geld te gaan verdienen met het restaureren van auto’s en motoren daar zijn we nog lang niet.

En wat doen wij zoal?

Wij restaureren de gehele auto, althans dat proberen wij want soms kom je in een situatie terecht dat we er toch een derde persoon of bedrijf erbij moeten halen. Dit gebeurt zelden want wij willen alles zoveel mogelijk zelf doen. Om onze hobby te bekostigen voeren wij reparaties uit aan oldtimers, youngtimers maar ook aan recente auto’s en motoren en dit doen we tegen een redelijke vergoeding om onze hobby in stand te houden. Het onderhouden van zo’n hobby kost een aardige duit want wat denk u van al het gereedschap, oliën en vetten maar ook de onderdelen die moeten worden ingekocht en daarbij komt dan ook nog eens de huur van de werkplaats.

En wat doen wij met onze projecten?

Genieten, dat is het juiste woord en er in rijden. Wie denkt dat een oldtimer goedkoper is dan een recente auto heeft het goed mis. Want het onderhoud is vele malen hoger en duurder want deze meeste onderdelen worden zeldzaam en daardoor duurder en het verbruik van de oldtimers liggen veel hoger dan de recentere auto’s.

Soms moeten we helaas een auto of motor verkopen om een nieuw project te beginnen. Momenteel hebben we 2 auto’s en 1 motor in de stalling dat lijkt weinig maar wij zijn geen collecteurs, wij zijn restaurateurs!

Samen 1 passie, samen 1 idee, samen werken en samen tot resultaat komen.

Het klinkt als een reclameslogan  maar het is de zuivere waarheid. Waar het ooit begon met praten over auto’s heeft dat geresulteerd in daadwerkelijk bezig zijn met auto’s. Stefan Koster en Erwin de Best hebben het op verjaardagen en bij voetbalwedstrijden alleen maar over auto’s. Dit begon toen Erwin een Mercedes Benz, W124 230E had gekocht. Al snel begon na het praten het sleutelen aan de auto. Stefan, die zelf een W124 300D in de garage had staan om te restaureren,  kreeg gelijk zin en energie om zijn auto af te maken. Hier begon het bloed te stromen bij beide mannen en werden ideeën gebrouwen om een eigen zaak te starten. Het doel was een service bedrijf met lage prijzen en een hoog kwaliteit maar vanwege de crisis en dat kleine autobedrijfjes als paddenstoelen uit de grond schoten moest dit plan de ijskast in.

Omdat er wel al gereedschap en materiaal was ingekocht en een werkplaats was ingericht moest er anders gekeken worden hoe het verder moest. Nadat Stefan afscheid moest nemen van zijn Mercedes, vanwege de aangepaste oldtimersregeling en de bijbehorende wegenbelasting,  kwamen we op het idee om oldtimers op te knappen. De bedoeling is dat we oldtimers onder een bepaalde budget opknappen maar wel zo origineel mogelijk restaureren. En daarmee bedoelen we auto’s en motoren die volgens ons de regering de label ‘oldtimer’ mag opplakken.

Momenteel hebben ze nu in 2 jaar tijd 2 auto’s en 2 motoren gerestaureerd en zijn ze druk bezig met hun laatste aanwinst om deze te laten schitteren zoals de andere!

En zo werd een passie een hobby!